Utveckling!


Jag har pratat om hur jag har utvecklats senaste tiden, hur jag nästan blivit en annan person. Jag har hittat ännu ett område som jag har utvecklats på: Löpning.

Senaste veckorna har jag varit relativt duktig med löpträning (och gym med för den delen) och varit ute med springskorna i snitt två gånger i veckan. Det har uppenbarligen gett resultat. Idag sprang jag 10km i Mellsta på outstanding 54minuter och 19sekunder. Jag kan inte vara annat än nöjd!

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med en pirog, apelsinjuice och jobbdatorn. Om några timmar får man sova och sen bär det av till jobbet för att ha demo på det vi gjort. För vem frågar du dig då, eftersom alla är på semester... Ja det frågar jag mig själv också, jag vet då inte.. Men demo blir det!

Happy hunting, hunting happy!


Det var så sant..


Jag skulle ju jobba sent idag.. Precis duschat och satt mig i soffan med datorn framför mig. Laddar för några timmars kvällsarbete. Som hjälp har jag musik som poppar från högtalarna samt en mjölkchoklad och nyponsoppa. Ser framför mig att det kommer att bli en trevlig kväll!



Har för övrigt också lyckats med bedriften att göra matlådor idag, 3 matlådor blev det så jag klarar mig resten av veckan! Dessutom har jag gjort en McDonalds-glas-samlare en tjänst genom att byta bort ett av de glas jag hade som han inte hade. Han fick således mitt blåa glas (för övrigt det finaste glaset) mot två lila. Hm, inte så dåligt ändå kanske?

Nej men du, nu måste jag nog banne mig jobba!


Det här med att jobba..


Idag har jag jobbat de sedvanliga 8 timmarna. Sitter hemma och degar nu, ska snart till att göra matlådor så jag klarar mig resten av veckan. Därefter ska jag masa mig iväg till gymmet för att fortsätta min quest med att träna upp axeln (och resten av överkroppen som uppenbarligen är helt otrimmad).

Sedan ska kvällen spenderas med att.... just det, jobba... På torsdag ska vi ha demo och visa det vi gjort under den här sprinten. Om man bortser från det faktum att jag har en del kodning att göra så har jag också saker som ska testas för att se så det verkligen fungerar. Innebär att jag på det närmaste dygnet (plus eventuellt sent arbete imorgon kväll) ska försöka hinna med arbete för mer än två arbetsdagar. Wish me good luck! Men jag har inget emot det, som det är just nu så trivs jag ganska bra med jobbet och att det är en del att göra. Det går i vågor och just nu är det mycket. Dessutom passar det mig att jobba ganska mycket just nu, så då är det väl bara att passa på då.. eller? :)

Men men, nu ska jag till köket! Sen gymmet!


*shivering*


Det ryser i hela kroppen och magen gör kullerbyttor. En blandad känsla av lycka, livsglädje, nyfikenhet, saknad och en gnutta nervositet. Nervös och rädd för vad som komma skall men samtidigt en enorm glädje av precis detsamma.

Livet väntar framför en och det är bara att ta för sig. Det är bara att ta ett fast tag i selen och styra dit man vill.


Total världsdomination :)


Idag känns det som jag kan ta över hela världen, ungefär i alla fall. Kom hem från dagens springtur för ca 40 minuter sedan och nu när jag har fått stretcha och pusta ut så känns det helt euforiskt underbart. Anledningen till att det känns så extra bra just idag är att jag dels sprang 9,8km vilket nog är det längsta jag någonsin sprungit på en gång. Dessutom kändes det bra hela vägen (bortsett från att det var tungt att springa längre än vanligt), hade i princip inga känningar i ljumskarna och de som kändes var inte ens hälften av vad det brukar vara. Så helt enkelt, en underbar start på dagen! Vädret var växlande sol, moln och regn. Också det passade riktigt bra in i hur det borde vara :)

Nu sitter jag här och eftersvettningarna börjar ge med sig lite, andningen har återgått till det normala och det spelas skön musik ur högtalarna. Svävar fortfarande på den sköna känslan man får efter en löptur, det är helt enkelt den perfekta känslan. Nu väntar duschen och därefter blir det att ta det lugnt tills ikväll då det ser ut att bli festligheter. Kan det bli bättre?

Jag svävar på moln!


Open your eyes!


Det är så talande, det träffar så rätt. Idag har jag insett det! Jag har levt 25 år av mitt liv med mina vuxenögon öppna. Ögon som alltså inte borde öppnas förrens tidigast när man fyller 30 har redan varit öppna i 25 år! Men nu är det slut på det, de är stängda och barnaögonen har öppnats.

Jag tycker de orden träffar så rätt. Visst, jag har varit duktig i mitt liv och fått ihop det ganska bra med både jobb och egen lägenhet. Men det känns för tidigt, jag vill inte ha det såhär än! Då låter det också rimligt att lämna allt bakom sig för att utforska världen, låta barnaögonen få se det som ska ses! Det känns så rätt, känns som allting faller på plats. Och idag pratade jag med chefen och berättade hur det låg till. Fick muntligt okej för tjänstledigt, vilket inte betyder annat än glädje!

I'm walking on sunshine!


Nostalgi!


Åh, har setat som klistrad vid datorn under kvällen, kikat på avsnitt av Doktor Snuggles på Youtube. En av de bästa serierna jag visste när jag var liten! Han var lätt en av mina idoler. Så när jag satt där och drömde mig tillbaka till de flydda barnprogrammens värld så kom jag att tänka på Skrotnisse. Han var verkligen en av mina idoler och det var nog det bästa barnprogrammet jag visste. Shit, vilket bra program! Då youtube inte verkar svämma över av Skrotnisse-avsnitt så bestämde jag mig snabbt för att börja tanka istället. Nu har jag fått hem det och kommer ikväll att somna sött tillsammans med Skrotnisse :)

More skrotnisse to the world!


Återhämtat mig till slut!


Idag har jag fått lite gjort, saker som jag borde ha gjort igår men inte orkade då. Låg däckad typ hela dagen igår, orkade ingenting. En liten förklaring ligger nog i fredagens alkoholintag :P

Men som sagt, idag lyckades jag få lite gjort. Jag har gjort 4 matlådor vilket gör att jag har mat för nästan hela arbetsveckan. Jag har diskat disken samt tvättat kläder. Jag har varit på gymmet för att träna axeln och därefter har jag varit ute och sprungit. Ganska effektiv idag med andra ord, Spotify har fått stå för underhållningen genom i princip hela dagen. Det är bra grejjer, helt enkelt!

Dessutom har jag stött på en liten fundering. Vad betyder "inte för kommerciellt bruk"? Jag har förstått att jag får använda de privat, men inte sälja det. Men får man dela det till vänner? Hm, tål att tänkas på. Du får gärna förklara om du har svaret :)

Nu ska jag fixa något att äta, funderar på att gå till konsum och spendera en liten slant för att få en chokladkaka för kvällen också :)  Lite belöning för dagens arbetsinsats, det är man väl värd?


Var den du är, det går bra ändå!


Det känns som jag är i en mycket positiv fas i mitt liv. En underbar känsla, där jag inte ser något negativt i någonting. Jag kan inte påstå att jag någonsin varit självsäker på något sätt, men jag håller kanske på att bli det? Jag känner mig bekväm med den personen jag är och jag blir mindre och mindre rädd för att visa vem jag är för människor runt om mig.

Jag tror att jag alltid har oroat mig för vad folk ska tycka om mig. Men den rädslan att inte vara omtyckt (som det nog faktiskt varit) har istället gjort att jag hållt mig borta från människor helt. Det har format mig till en ensam och osäker människa, vilket ju är det sista jag vill vara. Och det är det jag håller på att ändra på nu! För varje dag som går så vågar jag bjuda mer och mer på mig själv och det känns helt underbart. Låt alla få träffa den glada och trevliga killen som bor inom mig! ;)

Senaste tiden har jag försökt att vara mig själv mer och mer och det ger en sån boost när man märker att folk faktiskt verkar tycka om en, "trots" att man är sig själv. I slutänden är det ändå så att det spelar ingen roll hur man är, det finns alltid folk som kommer att tycka om en för den man är och om man bara är sig själv så kommer man att träffa dessa människor! Man kanske inte passar ihop med vissa människor, ja men då är det så. Fine, ingenting att tänka mer över! Om man inte vågar visa vem man är så finns det ju ingen som kommer att se en heller. Ingen kommer ihåg en osynlig person! Var nöjd med den du är och våga visa det!

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser

glöm bort bekymmer, sorger och besvär.

Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.


Man får så mycket tillbaka från allt och alla om man är en glad och positiv person som alltid försöker se livet och allt som händer från den positiva sidan. Ingen anledning att brusa upp och bli arg för småsaker eller bli bekymrad över att man måste tänka om när någonting händer. Man får ta alla småsaker som sker runt om en med en klackspark och sedan se till att göra det bästa av situationen.

Det jag vill få fram är att man ska vara glad och nöjd med sig själv och hur man är. Om man känner sig obekväm med sig själv så är det ju svårt att få folk runt om en att känna sig bekväm att umgås med en också. I längden spelar det ju ingen roll om man väger lite mer andra, om man har massa finnar överallt eller om håret aldrig ligger som det borde. Folk som tycker om en kommer att umgås med en trots dessa s.k. "brister", bara man är bekväm i sig själv. "Sköna" människor som vet vilka de är och vad de har att erbjuda kommer alltid ha massa vänner och vara omtyckta just för att de är sig själva.

Det blev lite flummigt inlägg men allt är bra, jag är glad och lycklig. Life is great! Och detta för att jag vågar vara den jag är. Den riktiga jag kommer fram allt mer för varje dag som går!


Bo på jobbet?


Avverkat 15 timmar på jobbet idag, fast 1,5 timme spenderades med lunch/middag, så 13,5 timmar jobb idag. Allt bara för den här förbenade semestern som alla ska ha, fattar inte det. Men men, jag skulle iallafall vara på jobbet idag tänkte jag, så jag kunde få lära mig det som läras bör inför framtida arbete då han som kan allt är borta på semester framöver. Nåja, det blev ett tag på jobbet iallafall.

Det viktiga för mig de dagar jag stannar på jobbet länge är att jag känner att jag vill. Så länge jag trivs på jobbet så spelar det mig ingen större roll när jag jobbar :)  Fick dock lov att ställa in min support hos Lisette, får hjälpa henne en annan gång.. Hoppas det är okej!

Annars ser det ganska lugnt ut framöver. En kompis är eventuellt sugen att köpa lägenheten, så han kommer eventuellt och kollar på lägenheten under helgen. Dessutom pratades det eventuellt om bad (om vädret passar), så det kan bli något sånt också. Hm, gäller bara att bli riktigt jävla FRISK också, vill ju inte gå runt och va lite halvförkyld hela tiden. Men hoppas att det blir lite bättre snart :)

Nu ska jag packa ihop mig och gå och lägga mig..


Nu är de här!



Böckerna har kommit, nu kan jag läsa hur mycket jag bara vill!

Dessa hoppas jag ska ge mig mer kunskap om Australien och Nya Zeeland. Lite bakgrund men också lite extra inspiration till min resa. Så spännande!


Helt slutkörd...


Andra dagen man ska ta sig till jobbet och jag orkar knappt ta mig upp ur sängen. Man kan snabbt konstatera att jag tog ut mig igår och la mig aningens för sent.

Gårdagen var ju som bekant första dagen på jobbet efter min tre veckors semester. Jobbade 7.30-18.30, åkte till gymmet och körde lite rehab-träning, hem och gjorde matlådor för resten av veckan och därefter blev det promenad i mellsta á 7,5 km med Pernilla. Jag var helt enkelt i rörelse i princip hela dagen igår vilket kändes grymt bra. Dock var jag inte så smart så jag gick och la mig när jag duschat efter promenaden utan jag satt uppe i ca 2 timmar till efter det. Fick några timmars sömn imorse men det dög inte riktigt, snoozandet tog överhanden imorse så nu kommer jag till jobbet lite senare än planerat (men det är ju okej när man jobbade 10 timmar igår).

Så nu ska jag äta en snabb frukost och därefter fara iväg till jobbet. Jobba till fem ungefär, åka och hämta mina efterlängtade resguider (Australien/Nya Zeeland) som jag beställt varefter jag ska åka och spela innebandy. Men ikväll lovar jag att jag kommer somna så tidigt jag bara kan, ska lägga mig senast 22! (Får se hur det går att hålla det).

Men nu var det frukostdags och sen far jag!


Märkt, ännu en gång...


I tisdags spelade jag innebandy för andra gången sedan jag slog axeln ur led och det visade sig för mig att jag kanske måste börja vara lite mer försiktig när jag spelar (inte gå riktigt på full låga). Jag råkade nämligen ramla (fick en annan spelares fot framför min egen när jag skulle springa) och dunsade ner i backen. Tur man inte landade på axeln eller försökte ta emot sig med armen, då hade den kanske hoppat ur igen? I vilket fall så hamnade den värsta smällen på höften och precis som när jag slog axeln ur led så har jag nu några dagar senare ett redigt blåmärke på höften.


Min fina märkning... syns inte så bra på bilderna, men i princip hela höften är blå/grön/lila...

Som tur är gör det inte så ont, känns lite när man trycker bara. Här kan man se hur höften såg ut förra gången. Och när vi ändå talar om det så kan jag informera om att jag i fredags var till gymmet och såg till att få ett schema för min rehabiliteringsträning, vilket alltså innebär att jag återigen kommer att börja besöka gymmet några gånger i veckan. När jag ändå är där och rehabiliteringstränar min axel så ska jag också försöka träna lite ben, mage och rygg. Jag kommer bli så vältränad!    För information så har jag också vägt mig nu i veckan och jag har nu nått en ny maxvikt, jag går upp i vikt!

Men imorgon får jag äntligen börja jobba igen, det ska bli skönt faktiskt. Missförstå mig inte, för jag har haft en underbart bra semester (dock lite halvtråkigt väder på slutet). Jag har hunnit med mycket roligt, träffat en hel del nytt folk och fått lite ny syn på saker och ting. En mycket givande semester! Det viktigaste med hela semestern är ändå det faktum att jag bestämt mig för att testa mina vingar, vidga mina vyer och helt enkelt lämna landet. Can't wait, I'm so excited!!

Det känns som att jag har utvecklats så mycket senaste tiden så jag vet inte hur man ska förklara det på bästa sätt. Kan inte förklara hur bra det känns, vilka enorma framsteg jag gjort som person. Och ändå känner jag att det finns mer att hämta, att jag vill och kan utvecklas mer! Jag kommer att fortsätta utvecklas för varje dag som går och sakta men säkert blir jag precis den person som jag vill vara. Och det känns så bra.

Jag är en glad och lycklig person som försöker klura ut hur livet ska se ut...


Semestern går mot sitt slut..


Ja nu har jag kommit till sista helgen av mina tre semesterveckor. På måndag ska jag alltså börja jobba igen. Samtidigt som jag ser fram emot det för att få något att göra om dagarna (och jag trivs ju på jobbet) så känns det lite jobbigt att komma tillbaka eftersom det knappt är någon där nu i semestertider. Det kommer säkerligen att bli kaosartat, men det får man tåla. Man gör ju alltid så gott man kan, blir det ändå skit så är det så. Kort och gott, det ska bli skönt att börja jobba igen så man har något att göra om dagarna :)

Men, hur har semestern spenderats? Jo den har spenderats mestadels i gott sällskap. Vad sägs om P&L första veckan, det var helt underbart roligt. De dagarna gjorde mig än mer inspirerad till att åka till Australien och veckan efter (när jag blivit sjuk) spenderade jag dagarna hemma i sängen och soffan, funderandes på huruvida jag kanske skulle resa till Australien snart och så blev det till slut bestämt. Aaah underbart! :)

Annars har jag varit en del med släkt, vänner och bekanta. Varit på bio med Pernilla, Harrys med kusiner och respektive, varit på stan och tagit en öl med en kille i grannhuset samt igår blev det bowling med Kim, Theres, Per och Jessica. Därefter pizza och började se en film. Filmen var dock 2 timmar och 40 minuter lång så Kim åkte hem innan det blev för sent och jag slumrade till lite på slutet. Var hur trött som helst efter pizzan så det var väntat :P

Ikväll blir det nog iallafall att åka till Dala-Floda om det blir bra väder. Ska dit och umgås med en kompis och hans vänner, blir grillning och sen parken där det skulle vara nå band som skulle spela (Dökött och Jolly George?). Lär säkert vara en del folk där iallafall, skoj! Men blir nog en bra avslutning på min semester tror jag :)

Argh, jag vill ha klart allt så jag kan åka till Australien nu!   Men jag hinner få lite tid att smälta det och vänja mig vid tanken. Men som jag redan sagt flera gånger, det här känns så rätt. Det känns som att det här är precis vad jag behöver just nu och jag kan inte annat än längta tills jag kan boka resan och börja förbereda allt :)

Men men, nu ska jag äta frukost. Sen har jag blivit bjuden till moster för att få mat, superbt :)


A good feeling..


Jag har en bra känsla av det här. Livet känns bra just nu, som att jag är på väg åt rått håll. Det enda jobbiga just nu är bara att få ihop dagarna, att få allting att fungera. Samtidigt som jag vill fixa allt vardagligt som städning, tvätt etc så har jag också ett behov just nu att träffa människor och att göra saker. Men det känns ändå bra, jag har bara en del att tänka på så jag får försöka ta det i den takt det går utan att stressa något. Det får bli som det blir, helt enkelt.

Så idag blir det att plocka ihop lite här i lägenheten, träffa min kusin och så ikväll kommer jag åka till Falun med lite andra kusiner för att fira en födelsedag. Hade tänkt att jag eventuellt skulle hinna med lite Dalecarlia Cup också, får väl se om det blir något av det.

Jag har massor att tänka på just nu känns det som. Måste lära mig slappna av, släppa lite tankar och leva för stunden. Men tror det blir lättare när jag börjar jobba igen sen, hoppas på det iallafall.


En person, så stora spår...


Everything is a mess!


Senaste veckorna har jag misskött mig och lägenheten ser tyvärr ut som ett bombnedslag. Det innebär alltså att jag måste ta tag i detta snart, fixa ordning i min tillvaro. Det innebär alltså att städa, tvätta och diska här på hemmaplan. Dessutom ska jag se till att tvätta bilen snart, så jag kan ta bild på den och lägga ut den på blocket för försäljning (the sooner the better). Dessutom lär ju bilen städas ur lite, inför en försäljning, men det är ingenting jag kommer att ge mig in på nu.

Ja det låter väl som att jag har en heldag för att reda ut den här röran? Nåja, allt behöver ju inte fixas idag. Huvudsaken jag kommer igång, fixar en eller två saker, så att jag känner att det händer någonting. Det känns som att jag har så mycket i huvudet nu, tänker på så mycket samtidigt att jag kan inte njuta av tillvaron. All tid går åt för att tänka på vad jag borde göra, när jag borde göra det och så vidare vilket får mig att må dåligt. Av den anledningen ska jag nu börja fokusera på några enstaka punkter och lämna de övriga till framtiden.

Dessutom ska jag försöka komma igång med mat igen. Har varken haft ork, kraft eller energi att göra mat senaste tiden, vilket såklart är dumt. Det krävs en del energi att komma igång med allt igen, det kan jag konstatera. Tur att jag har semester fortfarande, så jag kan lägga energi på att reda upp mitt liv. Det känns som att jag har mycket på gång men det händer ingenting och det är det jag måste ta itu med!


7,5 km: 45 min


Hade absolut inga tankar på att träna idag, men tidigare på jobbet (var dit och hälsade på) så fick jag förfrågan att följa med till Mellsta och springa. Så blev det och vi trampade iväg 7,5 km. Det alltså efter att ha legat sjuk i en vecka och dessförinnan varit på P&L och festat bort hälften av alla mina konditionsceller :P    Det tog ca 45 minuter för mig, hängde inte riktigt med övriga men det var ändå okej då jag som sagt varit sjuk (och inte känner mig riktigt återställd än).

Ljumskarna spökade i slutet också, vilket inte kändes bra. Däremot kändes det bra att jag sprang hela tiden, även om jag fick lov att trappa ner på tempot. Jag får se till att stretcha lite mer när jag utövar aktiviteter i framtiden. Ska ju försöka träna upp mig lite inför resan, så jag har bra styrka i armen som hoppat i led (viktigast jst nu) men också så att jag har bra kondition och lite styrka i övriga kroppen. Dessutom är det ju ett bra tidsfördriv tills dagen då det sker!

Nu har jag duschat iallafall, så nu är det film och tv som gäller! Ha det helt underbart nu, alla mina vänner!


Allting är problemfritt!


Ja så är det faktiskt. Så länge man har den insikten, den synvinkeln, så stämmer det. Anser man att det inte finns några problem, ja då ser man inte problemen heller.

Idag har jag ringt och kollat att det finns mycket platser för att åka till australienresa nu i höst. Som det såg ut nu så skulle det inte vara några problem att få resa oktober, november, december. Vid den här tiden ramlar det in bokningar för augusti och september, vilket innebär.. just det, inga problem.

Har pratat med en del folk om den här resan jag planerar, och det känns så bra. Alla är positiva och håller med mig om att det är något man borde passa på att göra. Inga negativa toner, inget dumt. Även om jag inte skulle bry mig (eller rättare sagt skulle försöka låta bli att bry mig) så är det ju alltid skönt och ökar inspirationen man blir mer entusiastisk till att åka iväg. Så nu har jag några månader på mig att fixa de praktiska saker som skötas skall, så som jobb (ska försöka få tjänstledigt istället för säga upp mig), bil (sälja) samt lägenhet (sälja eller hyra ut). Jag är riktigt taggad för detta, det kommer att bli en resa för livet. En utvecklingsresa, en erfarenhetsresa.. I'm on a roll and I won't slow down!


Hört talas om Glastonbury Festival? Någon?


Ja som bekant så avslutades Peace & Love i helgen. Jag var där och mötte mycket trevligt folk. Bland annat fick jag en mycket fin pratstund med Damien från England (kommer tyvärr inte ihåg exakt vilken stad det var men har för mig det var cambridge?). I vilket fall så tyckte han att det finns ju en festval som man inte får missa här i världen och det var då Glastonbury Festival (som för övrigt spelades över samma helg som P&L). Ingen av oss i sällskapet hade hört talas om den vilket fick vår nyfunne vän att tappa hakan. Han trodde helt enkelt att festivalen var så pass välkänd att alla skulle känna till den men så var alltså inte fallet.


Här har vi engelsmannen, jag försöker ge honom en bra dag :)

Vad är då så speciellt med denna festival? Vad sägs om världens minsta disco med något som borde vara världens längsta kö? Det handlar alltså om ett disco där en person får plats åt gången. Personen i fråga får lyssna på en låt och sedan lämna plats för nästa i kön. Om inte det lockar så kanske Silent Disco låter mer intressant? Där handlar det istället om att alla besökare får sätta på sig stora hörlurar med musik i vilket innebär att alla där lyssnar på musik och dansar. Men det spelas ingen musik utöver den i hörlurarna, vilket alltså innebär att om man inte har hörlurarna på sig så hör man ingen musik. Ytterligare en underbart intressant tanke. En vidareutveckling av detta vore ju om personerna sedan också skulle få lyssna på olika musik i sina hörlurar? Grymt :)


Och här har vi en frontbild på den glade engelsmannen!

I övrigt finns det troligen massor att läsa om påfundet på deras hemsida som ni hittar här. Vad sägs till exempel om ett Cinema Tent där man visar film under festivalen? Enligt Damien så skulle det också vara så att många av världens stora artister söker sig till denna festival, vilket ju vore grymt. Om man dock kollar på dess Line-Up för iår så ser det dock inte ut att vara överfullt med välkända artister, men det finns ju några iallafall.

Om jag förstod honom rätt så arrangeras festivalen varannat år, så det är väl kanske bara att invänta 2011? Köp biljetter i tid, det ska enligt uppgift bli snabbt slutsålt.


RSS 2.0