Hört talas om Glastonbury Festival? Någon?


Ja som bekant så avslutades Peace & Love i helgen. Jag var där och mötte mycket trevligt folk. Bland annat fick jag en mycket fin pratstund med Damien från England (kommer tyvärr inte ihåg exakt vilken stad det var men har för mig det var cambridge?). I vilket fall så tyckte han att det finns ju en festval som man inte får missa här i världen och det var då Glastonbury Festival (som för övrigt spelades över samma helg som P&L). Ingen av oss i sällskapet hade hört talas om den vilket fick vår nyfunne vän att tappa hakan. Han trodde helt enkelt att festivalen var så pass välkänd att alla skulle känna till den men så var alltså inte fallet.


Här har vi engelsmannen, jag försöker ge honom en bra dag :)

Vad är då så speciellt med denna festival? Vad sägs om världens minsta disco med något som borde vara världens längsta kö? Det handlar alltså om ett disco där en person får plats åt gången. Personen i fråga får lyssna på en låt och sedan lämna plats för nästa i kön. Om inte det lockar så kanske Silent Disco låter mer intressant? Där handlar det istället om att alla besökare får sätta på sig stora hörlurar med musik i vilket innebär att alla där lyssnar på musik och dansar. Men det spelas ingen musik utöver den i hörlurarna, vilket alltså innebär att om man inte har hörlurarna på sig så hör man ingen musik. Ytterligare en underbart intressant tanke. En vidareutveckling av detta vore ju om personerna sedan också skulle få lyssna på olika musik i sina hörlurar? Grymt :)


Och här har vi en frontbild på den glade engelsmannen!

I övrigt finns det troligen massor att läsa om påfundet på deras hemsida som ni hittar här. Vad sägs till exempel om ett Cinema Tent där man visar film under festivalen? Enligt Damien så skulle det också vara så att många av världens stora artister söker sig till denna festival, vilket ju vore grymt. Om man dock kollar på dess Line-Up för iår så ser det dock inte ut att vara överfullt med välkända artister, men det finns ju några iallafall.

Om jag förstod honom rätt så arrangeras festivalen varannat år, så det är väl kanske bara att invänta 2011? Köp biljetter i tid, det ska enligt uppgift bli snabbt slutsålt.

Kommentarer
Postat av: Marie

Det regnade igår, men den blev det ju gassande sol igen. Ingen skillnad alls. Märktes inte ens. En stor besvikelse. Du får döda en större spindel!

2009-07-02 @ 21:47:43
URL: http://lillamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0