Such a feeling!


Jag är ännu inte frisk men utvecklingen går åt rätt håll. Halsen gör inte ont längre utan nu är jag bara slemmig, snuvig och täpt i näsan. Och dessutom var jag precis ner och handlade, precis som igår. Kändes inte alls som samma ansträngning idag och dessutom inte samma återhämtningstid. I'm getting better and I like it!

Nu ska jag värma lite pan-pizza och dricka cola. Det kan inte vara annat än rätt? :)


Självmord, en solklar lösning?


Sitter och kollar på uppdrag granskning på SVT24, där de kollar på självmord. Uppenbarligen finns det många sajter på internet som beskriver hur man ska gå till väga, med forum där man kan få tips och stöd. Alltså tips på hur man ska ta självmord, stöd och uppmuntran till att ta självmord. Folk som mailar de självmordsbenägna och ger dem recept på självmordscoctail och så. Helt sjukt!

Alltså, vad är det för fel? Vad är det som gör att man vill vara med och uppmuntra folk till att ta livet av sig? De personer som faktiskt är självmordsbenägna har ju mest troligt varit med om mycket konstigt och mått mycket dåligt i sitt liv. De behöver ju inte råd och hjälp av några självmordssupportrar, de behöver ju uppmuntran till att leva vidare! Uppmuntran till att försöka ta tag i det som är fel, ändra de som gör att man vill ta sitt liv. Sjuka människor som istället sitter på internet och uppmuntrar folk till att ta livet av sig, ger tips på hur man ska gå till väga.

I programmet besöker de också en person bakom ett av aliasen på de här självmordssajterna, "Makarow". Reportern sitter vid samma bord som denne man och pratar om dessa självmordsbenägna. Han erkänner helt rakt på att han har haft kontakt med dessa människor och han ger följande förklaring till varför han gör detta: "Jag ska ju själv ta livet av mig, det är ingen olaglig handling" samt attt "De är ju deras val". "Man måste ju avdramatisera det här med självmord" etc.

Reportern, precis som jag, förstår inte hur han tänker. Om någon kommer till mig och säger "Jag funderar på att ta livet av mig" så är ju inte det första man tänker att man ska hjälpa den personen ta livet av sig utan man vill ju istället försöka få den personen att ändra sig. Ta reda på vad som är fel och rätta till det.

Denne "Makarow" verkar tyvärr inte ha tänkt till riktigt runt detta. Gör som andra länder, illegalisera hjälp till självmord. Eller gör som Australien som uppenbarligen har förbud till sådana sajter helt och dessa stängs helt enkelt ner. Det låter som en självklarhet tycker jag, någonting som borde genomföras i hela världen!

Vill du också se detta avsnitt, där det visas om självmord? Kolla här! Det är ett sommarprogram där man kollar tillbaka på gamla avsnitt som berört och det är alldeles i början som det handlar om självmord. Som sagt, förstår inte folk som är med, ger tips och förslag. Konstigt folk kan man tycka!


This is the worst man-flu ever!


Åh shit, idag har varit en grymt jobbig dag så nu måste jag klaga lite. Jag vaknade tidigt (typ halv fem) och kunde inte sova. Ont i halsen, snuvig och täpt i näsan. Ingen ork att göra någonting mer än bara hänga i soffan. Jag har nog helt enkelt fått en släng av nån influensa/förkylning av något slag, mitt i sommarvärmen. Jag har tagit mig ut och handlat, gick till konsum och tillbaka. Det var det jobbigaste jag gjort på länge, har absolut ingen energi i kroppen.

Ätit två pan-pizzor och druckit en stor kopp varm nyponsoppa. Druckit te. Ätit glass. Ingenting fungerar, halsen är fortfarande inte i topptrim. Men jag ska nog överleva, även om det kanske inte känns så för tillfället. Men nu har jag fått klaga av mig, så då klarar jag mig ett tag till :)





OBS! Nymålat...


Då har man målat och designat om bloggen. Inte riktigt nöjd än men det är ett steg i rätt riktning känner jag ändå. Det blir bättre, eller vad säger ni?

(Om ni inte kan se den nya designen utan det ser likadant ut som förut, uppdatera genom att trycka in Ctrl och F5 samtidigt).


It's all about the experiences!


Jag har så länge jag vetat levt mitt liv "on the safe side". Och med det menas att jag har varit lite mer försiktig än man kanske borde varit. Jag har på senare tid insett hur fel det varit, hur jag inte alls har levt mitt liv på det sätt jag egentligen borde. På det sätt som jag egentligen velat, innerst inne. Jag har varit målinriktad, vilket aldrig är fel. Men jag har varit för målinriktad, för mig har målet varit det viktiga och resan helt irrelevant. Det vill säga, jag har i princip inte brytt mig om hur resan till målet har gått till. Fortsatt så innebär det alltså, att jag i princip har slösat bort en massa tid på att egentligen inte göra någonting medans jag väntat på att komma till målet. Nu när jag har nått målet så inser man ganska snart att jag har missat en hel del under resan mot målet.

Jag har till exempel insett att jag har inte fått med mig någonting, utöver mina betyg, från min studietid. Det är lite illa om jag får säga det själv. Jag har inga egentliga erfarenheter från någonting, jag har missat så mycket.

Det fina är dock att jag har insett detta och kan börja förbereda mig för framtiden, för att leta erfarenheter. Skapa nya möjligheter att skaffa erfarenheter. Att komma ut i världen, resa och ha roligt.

Livet ska levas, inte bara genomföras!


Så fint, men ändå så fult...


Okej, Peace & Love är över. Jag har klarat mig helskinnad, om någon skulle tro någonting annat. Festivalen, som avslutades igår, slutade med målade tånaglar och ändrade klädförhållanden för min del. Naglarna målades redan hemma hos Per (som agerade värd för festivalfirandet). När vi kom till festivalområdet så hade jag en grön t-shirt och ett par svarta shorts på mig, samt ett par flipflops (som jag lånat för att kunna visa upp mina tår under kvällen).

När jag gick hem efter festivalen så hade jag fortfarande flipflopsen på mig, men hade istället en skjorta och ett par jeansshorts på mig. Detta efter att ha genomgått 5 tröjbyten och ett shortsbyte (ingen anledning till oro, vi böt bara kläder inom vänskapskretsen). Jag hann således testa en hel del kläder: Davids skjorta, Pers t-shirt, Bellas lite mer feminina t-shirt, Jessicas linne, Axels skjorta samt Pers shorts. Utöver dessa så hade jag ju såklart även mina egna kläder som jag hade när jag kom på festivalen :)

Men under kvällen igår hade jag som sagt flipflops på mig och uppenbarligen är det någon som passat på att trampa på mina sååå fina tår (eller hur var det nu?). Nåväl, fina eller fula spelar ingen roll, de blev inte finare av att ha blåmärken på dem. Som tur är så gör det iallafall inte ont, vilket man väl får vara glad över!





Tyvärr har jag i dagsläget inga bilder på mina klädbyten, men det togs ett antal bilder under kvällen av diverse fotografer inom vänskapskretsen, så jag är övertygad om att jag kommer lyckas få tag på några bilder att dela med er så småningom.

Solen skiner ute, det är helt grymt. Det har varit så jävla gott väder hela festivalen så det finns inte, man kan inte annat än vara glad över detta väder. Och dessutom så har jag ju semester! Någon som har några idéer på vad man kan göra på semestern? Hmm........ Det tål att tänkas på!


Ibland vill man inte..


Solen skiner ute. Det är skönt ute. Det är varmt ute. Jag har disk för typ en vecka som borde diskas idag. Jag vill inte diska, hur ska jag då göra för att få energi att diska? Istället för att gå ut i värmen och njuta eller kanske sätta mig på balkongen och läsa en bok? Ja, hur gör man?

Jag personligen kan inte få lust och energi när jag är i det här läget, har inte lyckats med det ännu. För det finns faktiskt tillfällen då jag känner att nu skulle jag kunna diska eller vad det nu kan vara. Men det är ingen sådan stund nu, när det verkligen behövs diskas. Så då gör jag helt enkelt så, att jag slår mig på käften och ställer mig och diskar ändå. Visst det är tråkigt, men det måste göras.

Är det måhända det som definierar att man är vuxen? Det man gör är inte alltid baserat på vad man VILL göra, utan snarare på vad man måste göra? Men det är klart att det går att skjuta på sådana här saker också och istället göra det man vill, men då blir det bara värre när man väl ska göra det sen. Jag får ha kul och trevligt ikväll istället :)

Watch out all you dirty dishes, here I come!


Semester!! eller?


Aaaaah, jobbat sista dagen före min tre veckor långa semester. Tre veckor uta natt sitta framför datorn på jobbet och programmera. Slippa undan allt programmeringsarbete.

Men.. vad gör jag, kvällen på samma dag som jag slutat jobba? Jag sitter och installerar en utvecklingsmiljö på min privata dator, så jag kan sitta och programmera lite för eget bruk. Eller ja, egentligen för Helenas bruk. Men det spelar ingen roll, så länge jag får hålla på med det jag tycker är roligt så är jag nöjd. Ännu nöjdare när man kan göra program som glädjer någon!

Jaja, jag är lite konstig. Eller så är jag lyckligt lottad som får jobba med något som jag kan tänka mig hålla på med på min fritid också? Ja, jag vet inte :)


LOST; så bra, så saknad!


Åh jag är så seg i knoppen och kroppen. Vet inte vad det är riktigt, men huvudet har inte riktigt hängt med idag. Satt och pratade med en kund i telefon idag, kom knappt på vad jag skulle säga. Helt borta, helt enkelt. *suck*

Bestämde mig iallafall för att sluta ganska tidigt (eller ja, hann ju jobba 8 timmar) och åka hem för att slappa lite. La mig i soffan och började kolla på LOST och min kärlek till serien har återuppstått. Den är helt underbar, den serien! Jag ska bestämt börja se den från början sen, för då har man troligen förstått en hel massa som händer tidigare i serien och man kan sitta och säga "Ahaa!". Åh det kommer bli sååå nice! Alla blev väl sugna att stänga in sig en helg och bara kolla på LOST? :)



Säger då bara det, den är sååå bra. Lyssna inte på alla andra som säger den är dålig och aldrig ger svar på alla frågor som kommer upp. DEN ÄR GUDOMLIG! :)


Söndagsdags...


Ja då var det söndag. Sitter och värmer upp med lite Talang 2009 (Repris av finalen). Därefter ska jag sätta igång med mat och dessutom fixa lite gott och mysigt för kvällen. Sen får vi se vad jag mer hinner (läs orkar) göra. Eventuellt lite Potter-läsning, GH-spelning eller helt vanligt jobb?

Inatt var jag för övrigt i Gagnef och kollade på Dans i Sommarnatten. Otroligt fin tillställning, trots det halvdassiga vädret. Regnet slapp vi i alla fall så det får man väl vara nöjd med tycker jag. Speciellt med tanke på att det typ regnat konstant ett dygn före tillställningen och dessutom börjat regna lika igen nu. Men Dans i Sommarnatten var iallafall fint och vackert. Se det  någon gång tycker jag!

---

Ibland känns livet lite extra tungt. Det krävs lite extra energi för att göra saker och vart ska man då få all den energin ifrån? Man får helt enkelt försöka "suga i sig" all energi man bara kan hitta i omgivningen. Nästan så man får ge sig ut på energijakt, eller vad man ska kalla det. Försöka hitta och se energi i allt som finns runtom en. Fokusera på det positiva som finns i livet istället för det negativa.

Jag ska försöka se till att inte däcka i soffan idag som jag gjorde igår. Detta genom att försöka aktivera mig i den mån jag kan. Till exempel genom att göra mat och fixa gott inför kvällen. Och dessutom försöka få lite energi till att läsa Potter (det räknas inte som att slänga bort dagen!).

Så nu ska jag bara se klart på Talangfinalen och sen ska jag börja dagen! :)


So great!


Nu har jag varit ute och sprungit. Eller ja, det var ett tag sen nu, men jag fick för mig att registrera mig på jogg.se för att där kunna hålla lite koll på alla gånger jag är ute och springer. Då kan man ju hålla koll på om man får bättre tider och den håller koll på snitthastigheter etc. etc. Kolla in det om du är ute och springer, tror det kan vara intressant för fler än mig. Det går att mäta sträckor där, lägga upp träningsrundor med hjälp av kartorna och sedan registrera tid på dessa. Ganska smidigt, vad jag har märkt. Regnet var iallafall inga problem, inte ens lite störande eller kallt eller något. Så om det regnar när DU ska ut och springa, gå ut ändå. Du kommer inte märka av det mer än första minuterna ändå, om du har något sånär vettiga kläder :)

Det gick iallafall ganska bra, om man bortser från det faktum att jag fick ont i vänstra ljumsken. Men det som inte dödar härdar, vilket har blivit min filosofi ang. ljumskarna, så det är bara träna på. Ska försöka bli bättre på att stretcha efter mina träningspass också. Idag hade jag ett par "värmebyxor" på mig, vilket kan ha gjort att det blev värre (de är tighta också, riktigt hot!). Men kommer ihåg att jag haft ondare förut och då har jag också använt de där byxorna. Så jag vet inte, kanske bättre utan dem? Köpte dem för att det skulle vara bättre för ljumskarna, men jag kan haft fel då :)

Annars har det inte hänt så mycket idag. Mysig frukost med Helena innan hon skulle iväg till Gagnef och Dans i Sommarnatten som går av stapeln inatt. 23.30 vid Österfors flottbro. Bara att åka dit och kika, det kommer nog bli helt underbart vackert. Får bara hoppas att vädret är okej, det har ju regnat nästan konstant senaste tiden! Skitväder!

Sitter iallafall och kollar på Top Gear, något av de bästa bilprogrammen som finns skulle jag vilja påstå. Nu känns det som att jag skulle ha duschat, diskat samt fixat lite mat. Hungern kommer smygandes :)


Nu %¤&#¤%& är det dags!


JA, NU BÄR DET AV! DET ÄR DAGS! Det är dags att ta ett steg in i ett lite nyare, beslutsammare liv.

Mitt första uppdrag blir att ta mig ut och springa, trots att regnet öser ner. Man kan inte alltid låta bli att göra saker, bara för att det inte blev som man tänkt sig från början. Man får se allt från en annan vinkel, ta sig i kragen och ta tag i det man vill göra.

Så med det sagt så ska jag nu ut och springa, får se hur lågt det blir. Men det viktiga är inte hur långt jag springer, hur länge jag springer eller hur snabbt jag springer.

Det viktigaste är det faktum att jag faktiskt är ute och springer!


10km?


Hm, jag har sett ut en ny träningsrunda som jag ska ha som mål att springa någon dag (kanske i helgen?). Den mäter 10km och innefattar båda mina favoritrundor här hemma.



Alltså ett yttervarv vid älven plus ett innervarv vid älven. Det ska alltså bli ca 10km enligt eniros hemsida, vilket jag litar ganska väl på. Jag ska ju springa Vasastafetten den 22 augusti och då blir det nog troligen mer än de vanliga 5-6 km jag brukar springa, alltså är det snart läge att börja utöka min sträcka!

Någon som vill följa med och utmana ödet med mig? (Man kan ju lämna vattenflaska vid älven och ta en kort paus efter yttervarvet om man önskar.)

Belöning utlovas till alla som följer med och tar sig runt med mig :)


Aah, what a day!


Idag har varit bra. Det har varit blandat bra saker med roliga saker. Började jobba tidigt imorse, redan klockan sju vilket inte brukar hända så ofta nuförtiden. När jag kom till jobbet insåg jag dock till min besvikelse att det var inbokat möte hela dagen typ, vilket gjorde mig lite besviken då jag har lite jag vill fixa på jobbet. Men efter ca 30 min i mötet inser jag att jag inte behöver vara med hela mötet och kan således lämna mötet redan klockan 11.

Blev bestämt med sen lunch för att luncha med Helena innan hon skulle åka till Falun. Blev alltså en god och trevlig lunch på Kupolen (Kompis närmare bestämt) och därefter lite glass i solen. Mumsigt!

Hem och jobba. Det går bättre än förväntat, jag blir glad. Firar med att cykla hem till pappa och bli bjuden på mat. Firar vidare med att komma hem och diska samt göra mer mat. Så nu har jag firat klart, tror jag. Om jag inte ska sätta mig i kvällssolen och läsa lite Potter, vi fick ju inte umgås så mycket i helgen eftersom Metallica kom emellan. Vill gärna få min Potter-tid också och vart kan man få den bäst om inte i solen på balkongen? Mysigt att ta det lugnt i solen!

Hade också en tanke på att springa ikväll..... Vore inte det något? Hmm, tål att tänkas på. Men nu blir det Potter!!!


Problemfyllt?


Som bekant har jag problem med min stationära dator (den slutar aldrig ladda windows) så den har inte varit igång senaste veckan. Igår fick jag dock ett sms från Anette, min syster, vars dator dött helt verkar det som. Hon ville således höra om jag visste vart man kunde få tag på en ny dator. Min dator har ju varit måttligt använd senaste tiden (egentligen sedan jag köpte min bärbara) så den har ju varit lite överflödig. Det innebär alltså att jag skulle kunna ge mig in på att sälja den till syster för en billig slant :)  Nu måste jag dock bara se till att få den att fungera! Har lyckats starta den en gång idag och förde då över den information som jag vill ha kvar från den. Har därefter lyckats starta den ytterligare en gång utan komplikationer. Det borde ju då innebära att den fungerar nu, eller? Får nog testa lite mer. Och förresten, om hon vill ha den så lär jag ju formatera om den ändå så då ska det ju inte vara något problem hoppas jag!

I övrigt har jag inte fått något gjort idag. Spelat lite Guitar Hero och surfat lite. Funderar på att ersätta datorn med en Popcorn Hour. Det är alltså en slags liten mediamaskin som kan spela upp filmer m.m. på tvn. Det låter helt enkelt som precis det jag har använt datorn till så det borde passa mig ypperligt :)

Funderar dessutom på att eventuellt försöka sälja min gamla mobiltelefon på tradera eller något. Har ju försökt få den såld till både kusins pappa och brorsans kompis men verkar inte som någon nappar. Kanske går bättre på internet?

Ikväll blir det ut och springa en sväng, det ska jag se till. Det var ju ett tag sen nu! *suck*


Helg: Jag, Potter och GH:Metallica!


Tiden har gått och plötsligt är det helg. Satt imorse och funderade, vad ska jag göra i helgen? Inget inplanerat med andra ord. Förutom att jag kommit på att jag ju faktiskt hämtade de två Harry Potter böckerna jag beställde i veckan så har jag dessutom hittat ytterligare ett sätt att fördriva helgen. Det kallas Guitar Hero: Metallica, vilket jag införskaffat idag. Guld!

Så ikväll blir det mys med både Guitar Hero, Potter och eventuellt en film om det finns något sevärt? Annars duger ju det jag redan har planerat. Dessutom ser det ut att kunna bli en runda runt älven i eftermiddag också, såvida jag inte skjuter upp det till imorgon. Det är ju lite halvdåligt väder och enligt yr.no så kommer det bli soligt och fint imorgon. Då blir det ju garanterat en löptur isåfall :)

Förresten så har jag blivit 3-kund idag. Eller jag är ju inte det än i den bemärkelse att jag fortfarande ringer med Tele2 Comviq, men snart övergår det till 3. Det innebär att jag kommer att få lite stabilare avgifter på fakturan tror jag. Dessutom får jag surfa obegränsat vilket innebär att jag ska fixa så jag kan använda telefonen som modem till datorn. Blir ju som ett mobilt nätverk. Enligt 3-försäljaren skulle det fungera bättre än deras egna mobila bredband, en får väl se :)


Dött var det här


Ja här har det som man kanske märkt inte hänt så mycket senaste tiden. Men det är lugnt, det har inte hänt så överdrivet mycket i livet heller så ingen som missat något viktigt.

I veckan har jag iallafall jobbat mest hela tiden, allt för att friställa tid idag då min kusin tagit studenten. Slutade således halv 11 idag för att kunna hinna iväg till hennes student. Blev fika med smörgåstårta, tårta och kakor efteråt så nu sitter jag och är ganska uppsvälld av sådant. Men snart bär det av igen för att grilla och förtära alkohol i samma sällskap (det innebär alltså mina föräldrar, hennes föräldrar m.fl.).

Helgen är relativt oplanerad. Eventuellt ett besök på IBF Borlänge Damers tryout på söndag? Vet inte om jag har något där att göra, men vore kanske intressant. Det ska man ha klart för sig, att det är med dubbla känslor som jag sitter och planerar att vara "IBF Borlänge"-fri nästa säsong.

Nåväl, nu får bloggen återgå till sin dvala.


RSS 2.0