Självmord, en solklar lösning?


Sitter och kollar på uppdrag granskning på SVT24, där de kollar på självmord. Uppenbarligen finns det många sajter på internet som beskriver hur man ska gå till väga, med forum där man kan få tips och stöd. Alltså tips på hur man ska ta självmord, stöd och uppmuntran till att ta självmord. Folk som mailar de självmordsbenägna och ger dem recept på självmordscoctail och så. Helt sjukt!

Alltså, vad är det för fel? Vad är det som gör att man vill vara med och uppmuntra folk till att ta livet av sig? De personer som faktiskt är självmordsbenägna har ju mest troligt varit med om mycket konstigt och mått mycket dåligt i sitt liv. De behöver ju inte råd och hjälp av några självmordssupportrar, de behöver ju uppmuntran till att leva vidare! Uppmuntran till att försöka ta tag i det som är fel, ändra de som gör att man vill ta sitt liv. Sjuka människor som istället sitter på internet och uppmuntrar folk till att ta livet av sig, ger tips på hur man ska gå till väga.

I programmet besöker de också en person bakom ett av aliasen på de här självmordssajterna, "Makarow". Reportern sitter vid samma bord som denne man och pratar om dessa självmordsbenägna. Han erkänner helt rakt på att han har haft kontakt med dessa människor och han ger följande förklaring till varför han gör detta: "Jag ska ju själv ta livet av mig, det är ingen olaglig handling" samt attt "De är ju deras val". "Man måste ju avdramatisera det här med självmord" etc.

Reportern, precis som jag, förstår inte hur han tänker. Om någon kommer till mig och säger "Jag funderar på att ta livet av mig" så är ju inte det första man tänker att man ska hjälpa den personen ta livet av sig utan man vill ju istället försöka få den personen att ändra sig. Ta reda på vad som är fel och rätta till det.

Denne "Makarow" verkar tyvärr inte ha tänkt till riktigt runt detta. Gör som andra länder, illegalisera hjälp till självmord. Eller gör som Australien som uppenbarligen har förbud till sådana sajter helt och dessa stängs helt enkelt ner. Det låter som en självklarhet tycker jag, någonting som borde genomföras i hela världen!

Vill du också se detta avsnitt, där det visas om självmord? Kolla här! Det är ett sommarprogram där man kollar tillbaka på gamla avsnitt som berört och det är alldeles i början som det handlar om självmord. Som sagt, förstår inte folk som är med, ger tips och förslag. Konstigt folk kan man tycka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0