Åhh coolt.. och en suck...


Nu ska jag prata jobb, så den som inte vill lyssna får helt enkelt stänga ner bloggen för den här gången :)

Idag har varit en jobbig dag på jobbet, trots att jag bestämde mig för att sluta tidigt. Senaste tiden har jag jobbat med att lägga till ny funktionalitet i ett program vi har på jobbet. Det är bara ett problem. Det är dock ett väldigt dåligt gjort program från början och helst skulle man bara vilja göra om det (men det har vi inte tid med). Så istället får man försöka göra om lite när man håller på och lägger till den nya funktionaliteten och det är vad jag gjorde i början. Då gick det bra. Men sen har jag också börjat lägga till den nya funktionaliteten som ska in, och då gick det genast lite sämre. Senaste dagarna har jag egentligen inte fått någonting gjort på jobbet alls, men nu idag fick jag lite framsteg och lyckades med steg 1 av 2. Men vad visar sig när jag fått det att fungera? Jo, det visar sig att för att lyckas med steg 2 så måste jag göra om en massa, inklusive det jag själv gjort för att få steg 1 att fungera. Så i praktiken är jag tillbaka där jag började. Jobbiga är att detta ska vara klart på måndag, så vi kan skicka detta till våra kunder i slutet på nästa vecka. Men det är väl inga problem, det är ju bara onsdag idag. "Alltså två dagar kvar innan helgen, det fixar väl han som är såååå duktig" tänker ni då. Visst, men då glömmer ni bort att det är röd dag imorgon och sen är vi lediga på fredag. Alltså är det inga arbetsdagar kvar tills det ska vara klart. Det var alltså den stora sucken... (Behöver jag ens nämna att jobbdatorn står här på soffbordet??).

Sucken är inte för att jag ska jobba i helgen, för det tycker jag är okej. Sucken är för att man lagt ner så mycket tid och arbete på någonting som inte fungerar i sammanhanget.

Men vad är det då som är så coolt? Jo jag och en annan på jobbet blev idag tillfrågade av chefen om någon av oss vill vara teamleader i det dagliga arbetet. För att ni ska förstå lite bättre vad det handlar om, så måste jag nog gå lite närmare in i hur vi arbetar. Vi arbetar i mindre team, där teamet tar åt sig att göra vissa saker under en viss tidsperiod (varje tidsperiod är 4 veckor). Varje team har en egen teamleader, som sköter lite administrativt som att styra upp möten, kontrollera så vi sköter våra åtaganden samt se vad vi kan göra för effektivisera vårt arbete ytterligare. Allt detta görs ju oftast tillsammans med gruppen, men det är teamleadern som är "spindeln i nätet" som drar ihop allting. Idag fick jag (och Ola som han heter) förfrågan om någon av oss skulle vilja vara det under några perioder framöver då den ordinarie går på semester samt pappaledighet. Jag tycker att det är coolt att jag ens får en sådan förfrågan. Ola har sagt att han tar det om inte jag gör det, men om jag vill så  får jag ta det. Det gör att jag blir lite osäker på vad Ola egentligen vill, men det är vad han sagt iallafall. Jag har iallafall inte riktigt bestämt hur jag vill ha det, men mycket lutar mot att jag tar det. Det blir ju liksom lite extra kryddning i jobbet, en extra liten utmaning.

Hm, ja nu har jag inte så mycket att säga. Dessutom borde jag väl börja göra lite mat snart också. (Och förbereda mig för en helg med en helg som ser ut att bjuda på ganska mycket jobb).

I'm in it for the challange.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0